Uleiuri esențiale doTERRA
Uleiuri esențiale doTERRA l Difuzoare doTERRA l Prețuri și pachete doTERRA
Uleiuri esențiale doTERRA, prețuri, pachete și detalii

Difuzoare

Amestecuri

Uleiuri

Pachete

Îngrijirea pielii
15 noiembrie 2021

Detergent chimic

 Cu toții simțim nevoia de a folosi un detergent pentru a spăla hainele pe care le purtăm. Dar oare trebuie să ne punem în pericol sănătatea din această cauză? Oare detergenții chimici, obișnuiți și pe care îi folosim adesea sunt fără efecte negative asupra corpului nostru? Iată ce am aflat:

 

Ce este un detergent chimic?

 Detergenții sunt produși realizați prin sinteză industrială, esența lor este asemănătoare cu cea a săpunurilor. Detergenții sunt agenți de spălare și curățare, modificând tensiunea superficială a soluției de spălare. Detergenții au o putere de spălare superioară săpunurilor pentru că includ aditivi (tenside, acizi, baze, enzime) cu rol de substanțe curățitoare active, capabile să ajute la îndepărtarea diferitelor forme de murdărie.

 

Folosirea detergenților

 Detergenții sunt folosiți pentru diferite activități:

  • Curățiri și spălări de îmbrăcăminte.

  • Spălări de vase de bucătărie.

  • Spălări și curățiri de piese mecanice industriale.

  • Curățiri de pardoseli.

 

Câteva substanțe toxice din detergenți

 

Fosfati. Fosfații sunt substanțe foarte eficiente care se găsesc în detergenți și care ajuta la îndepărtarea petelor și mirosurilor neplăcute. Cel mai adesea, în detergenți se găsesc sub denumirea de sodium tripolyphosphate. Însă, expunerea constantă la fosfați este asociată cu afecțiuni cardiovasculare, osteoporoză și chiar deces. De fapt, fosfații au fost interziși în mai multe state americane din cauza impactului negativ asupra apei și solului!

 

Formaldehyde. Substanta toxica folosita pentru a conserva cadavrele este unul dintre ingredientele care se gasesc in numerosi detergenti, atat de rufe, cat si de vase! Este un agent conservant si antibacterial foarte eficient in curatare. Expunerea, chiar si in doze mici, la aceasta substanta, mareste riscul de cancer! De asemenea, provoaca necroza tesuturilor de piele, infectii, alergii, eczema sau dermatita!

 

Înalbitori cu clor. Această substanță se găsește în detergenți, cel mai adesea sub denumirea de Sodium Hypochlorite, fiind foarte eficient în îndepărtarea celor mai dificile pete. însă, atunci cand intră în contact cu pielea, clorul cauzează reacții alergice severe. Este un iritant al ochilor și plămînilor, putând cauza arsuri, orbire sau edem pulmonar!

 

Ammonium Sulfate. Este o substanță chimică atât de toxică, încat chiar și producătorii recomandă să nu fie folosita în locuințe! Contactul cu această substanță afectează grav pielea și sistemul respirator.

 

Nevoia de curățare

 Nu ți-am adus toate acestea pentru a te speria și a nu mai folosi detergenți, ci pentru a te conștientiza că există o cale mai bună, și anume detergenții naturali care protejează sănătatea, imunitatea și pe cei dragi din familie.

 Îi iubești pe copiii care se joacă adesea pe podeaua pe care o speli cu detergenți chimici? Cum este pielea mâinilor tale care este atinsă mereu de detergentul de vase? 

 

 Alege detergenții naturali din gama → OnGuard (click).

 

  Daniel Cozma

Urmărește-ne și pe

Conținutul acestui site are scop informativ și nu înlocuiește vizita la medic sau tratamentul prescris de acesta.

Uleiuri esențiale doTERRA l Uleiuri doTERRA l Produse doTERRA
Uleiuri esențiale doTERRA l Uleiuri doTERRA l Produse doTERRA

Uleiuri esențiale doTERRA l Wellness Advocate (10461051)

Uleiuri esențiale doTERRA l Uleiuri doTERRA l Produse doTERRA
Produse doTERRA.
Produse doTERRA.
Produse doTERRA. Magazin doTERRA.