Uleiuri esențiale doTERRA
Uleiuri esențiale doTERRA l Difuzoare doTERRA l Prețuri și pachete doTERRA
Uleiuri esențiale doTERRA, prețuri, pachete și detalii

Categorii produse 

Difuzoare

Amestecuri

Uleiuri

Pachete

Îngrijirea pielii
23 noiembrie 2021

Minte, stare și emoție

 Minte, stare și emoție, acestea formează un întreg și sunt strâns legate între ele. Emoția însă este cea care uneori intră în dezechilibru și ne face astfel să gândim, să ne comportăm și să acționăm greșit.

 Desigur, și în contextul emoției trebuie să existe cumpătare, căci adesea observăm emoții exagerate și duse până la epuizare sau... boală.

 

Ce este emoția?

 În loc să folosesc dicționarul pentru a aduce o definiție, vreau să îți spun simplu și lămurit ce este emoția. Emoția este ceva din mintea ta, ceva care îți influențează starea de spirit. Emoția este ceva fundamental care dă sens vieții. Fără emoție nu am fi oameni. Sunt multe tipuri de emoție, dau câteva exemple:

  • Bucurie
  • Încredere
  • Frică
  • Dragoste
  • Respingere
  • Furie
  • Mânie
  • Dezaprobare
  • etc.

 

 Toate aceste emoții sunt parte din noi și ne influențează viața, relațiile, planurile... De aceea este fundamental să știm cum să fim echilibrați și să ni le stăpânim.

 

Cum ne influențează emoțiile

 Emoțiile ne influențează în multe feluri, chiar fără să fim conștienți. Uneori este greu să îți dai seama dacă acțiunea, vorba sau gândul tău sunt, defapt, efectele unor emoții. Este bine să fim emoționali, însă nu doar emoționali, ci și echilibrați. Iată cum te poate influența emoția:

 Să luăm de exemplu frica.

 Știai că o mulțime de oameni sunt împinși de la spate, de frică? Mulți oameni pleacă în fiecare zi la servici din frică, din frica de a nu avea bani pentru plătirea facturilor sau a ratelor... Frica îi ține la statutul de angajați, la acea situația în care toată viața muncesc la împlinirea visurilor altora, visurile patronilor lor...

 Frica te poate face să nu realizezi ceva esențial pentru viața, planurile sau familia ta, cum ar fi vorbitul în public sau îndeplinirea anumitor obiective. Frica ne poate paraliza și împiedica în realizarea atâtor lucruri bune...

 Cele de mai sus reprezintă doar un exemplu, sunt multe alte emoții care ne distrug viața.

 Iată un exemplu în care emoția este cea care te împlinește și îți asigură o viață fericită: dragostea în relațiile cu ceilalți. Dacă iubești oamenii, îi vei ajuta, iar ajutându-i vei avea numai de câștigat. Atunci când înveți și ajuți pe ceilalți din iubire, din dorința de a-i ajuta să aibă succes, ți se va întoarce însutit

 De ce? Pentru că se aplică legea reciprocității și legea cauză-efect. Dacă tu de exemplu ai o afacere și îndeplinești cu drag nevoile celorlalți, aceștia vor fi mulțumiți și recunoscători ție, iar ei te vor recomanda altora. Ca rezultat, afacerea ta se poate înălța ca o rachetă. 

 

 Simți că nu poți controla emoțiile?

 Poate că nu îți poți controla frica sau altă emoție. Ce e de făcut? Află care sunt lucrurile care dezechilibrează aceste emoții, pot fi lucruri din exterior, din mediul tău, lucruri agresive, sau pot fi amintiri din trecut, sau vinovăția. Reglementează aceste lucruri, fii echilibrat!

 Îți pot veni în ajutor și uleiurile esențiale, acestea îți pot regla emoțiile și să-ți dea o stare de bine, folosește-le acasă, la birou, în mașină.  ➔ Vezi uleiurile esențiale din magazinul nostru.

 

 

  Daniel Cozma

Urmărește-ne și pe

Conținutul acestui site are scop informativ și nu înlocuiește vizita la medic sau tratamentul prescris de acesta.

Uleiuri esențiale doTERRA l Uleiuri doTERRA l Produse doTERRA
Uleiuri esențiale doTERRA l Uleiuri doTERRA l Produse doTERRA

Uleiuri esențiale doTERRA l Wellness Advocate (10461051)

Uleiuri esențiale doTERRA l Uleiuri doTERRA l Produse doTERRA
Produse doTERRA.
Produse doTERRA.
Produse doTERRA. Magazin doTERRA.